fredag 11 mars 2011

Juholt har mycket att bevisa
för både socialdemokrater och oss andra. En högoddsare som hållit i yxan mot Mona Sahlin och som i DN:s ledare ställs "mot Stockholm". www.dn.se. Och allt detta är sant. Det var inte den mest lämpade men den minst olämpliga, skriver www.svd.se. Så blir det nästan alltid. En kompromiss som de flesta partiledarval. Valet visar igen att alla kvalifikationer till trots har du fiender som blockerar dig och säger nej, det kan räcka med en eller två av 26 distrikt så blir du inte nominerad. Dit kan du räkna alla som inte blev nominerade....

Vad tycker han och vad vill han?
Juholt drev som försvarspolitiker på för att avskaffa värnplikten. Det var dumt. Den folkliga kopplingen till försvaret försvann. Han är kärnkrafskramare. Det är också dumt. Han röstade för EU och EMU. Också dumt. Han är mot förnyelse, säger han. Det måste han förtydliga. Han är för solidaritet och jämlikhet. Vem är emot? Vad mera...?

Frankrike erkänner libyska övergångsrådet
som landets regering. Övergångsrådet har inte kontroll över hela landet men det kan ändå betyda mycket för den folkliga friheten. Att stödja övergånsrådet hade nog varit ett bättre alternativ. Flygförbudet över Libyen ser jag som viktigaste insatsen, men det måste också ha folkligt stöd.

Avregleringen av elmarknaden: Producenterna gynnas
Det hävdar Petter Rönnborg, forskare vid handelshögskolan i dag i DN. De styr sin försäljning så att de får ut högsta möjliga pris. Gör något åt detta nu. Skapa motmedel som minskar vinsterna för elbolagen och minskar kostnaden för konsumenterna och industriföretagen. Sätt någon skicklig utredare på frågan. Lars Calmfors?

För övrigt åkte Sonja och jag skidor till Nora gård i går genom skog och över lägdor, sådär en dryg mil...

Inga kommentarer: