måndag 7 mars 2011

Ibrahim Baylan avgår: Valansvaret tynger
Det är klart att det usla valresultatet måste sätta spår. Partiledaren har redan tagit sitt ansvar och avgått och många trodde väl att Baylan skulle göra detsamma i höstas. Nu avgår han och försöker tala om att han avslutat en organisationsförändring - läs avskedat folk- efter förlustvalet. Han har också "krattat manegen" inför kongressen. Surt sa räven...Men jag tycker personligen att Baylan varit en duktig person och han blir ju kvar som riksdagsledamot där han fick många personkryss i valet. Resigning man blir Coming man...

Danmark folkomröstar om euron?
Ja, så kan det bli. Statsminister Lars Lökke Rasmussen funderar på att göra ett nytt försök att folkomrösta om euron. Förra gången år 2000 förlorade ja-sidan och Pia Kjaersgaard gick starkt fram som främlingsfientlig EMU-motståndare. En ny folkomröstning skulle bara ytterligare stärka de främlingsfientliga krafterna, eftersom den folkomröstningen också skulle handla om ifall Danmark skall delta i försvarssamarbetet och rättssamarbetet som man haft undantag ifrån.

Vad gör regeringen i Sverige?
Så dum tror jag inte Reinfeldt är att han utlyser en ny folkomröstning också i Sverige och splittar regeringen med Carl B Hamilton som kampanjgeneral för Ja-sidan och med centern på Nej-sidan. Och vem skulle vinna mest? De andra partierna har ju mer eller mindre stoppat EU-kritiker och Sverigedemokraterna skulle få fritt spelrum... Svar Nej alltså.

För övrigt tycker jag att arbetet med att få våra 3cm-handlingar från landstinget på läsplatta borde påskyndas...

Inga kommentarer: