onsdag 30 mars 2011

Jas Gripen är rätt
Satsningen på Jas Gripen för att upprätthålla flygförbudszonen är helt rätt och statsminister Fredrik Reinfeldt har agerat helt rätt när han inväntat stöd från hela riksdagen förutom Sd. Att vänstern och Lars Ohly ställer upp visar detta.
Men det räcker inte med flygplan för att rebellerna ska vinna kriget och avsätta Khadaffi. Nu har rebellerna de senaste dagarna förlorat mark igen och Khadaffis trupper återerövrat tidigare förlorade områden. Dåliga tecken. Det behövs något mer. Att ge rebellerna vapen...Nja. Bättre men vad?

Juholt väljer fritt men Tommy Waidelich väger för lätt
Juholt vill ha helt fria händer med egna val. Han har fått det och väljer Tommy Waidelich som ekonomisk talesperson. Vi satt tillsammans i EU-parlamentet i flera år och jag är inte imponerd. Han vinglade hit och dit i åsikter om EU:s roll. Hade svårt att bestämma sig. Det kan ha hänt saker men Waidelich mot Borg...oj,oj.

Gustav Fridolin och Åsa Romsson
Det är valberedningen förslag till Miljöpartiets språkrör. De blir ett mycket sammansvetsat par, men det är inte säkert att det blir dessa två. Mikaela Valtersson har nog större stöd ute i landet och hon kommer att ställa upp på kongressen. Vilka det än blir så är det centern i första hand som måste se om sin miljö-,klimat och energipolitik liksom balanspolitiken mellan arbete och fritid....Vi måste se upp...eller mer framåt.

För övrigt ska jag nu på en heldag med framtidens transportpolitik i ett EU-perspektiv på KTH, där vi bland annat ska prata om EU:s 7:e ramprogram för forskning och utveckling, där spårbilar finns med

Inga kommentarer: