söndag 27 mars 2011

Juholt får positiv start
Det måste man nog säga. Juholt får en positiv start av både partifolk och motståndare. Ideologiskt tydlig. Social demokrati, Värdeburen tillväxt. Staten, kommunerna och den offentliga sektorn skall göra jobbet. Det civila samhälle, initiativkraften i företagandet, engagemanget i föreningslivet fanns inte där. Mer till barnfamiljer,pensionärer och de anställda i offentliga sektorn, men "ser inget behov av att höja skatteuttaget."
Duktigt, men hur?

Han var försiktig.
Han vill inte ha någon bortre parenter i a-kassan, sa han. Men i ord ska A-kassan vara en omställningsförsäkring. "Ingen ska kunna gå år efter år och passivt lyfta"...Ok, en bortre parentes alltså men sagt på ett annat sätt.

I Tyskland går miljöpartiet kraftigt framåt på kärnkraften
Det kan bli ett hårt slag för Angela Merkel om hon  och CDU förlorar makten i delstaten Baden-Wurttemberg. Miljöpartiet ligger på 24-25 procent och kan ta över på en mycket kraftig kärnkraftskritik efter Fukushima. Merkel har försökt balansera med  stopp av sju reaktorer och tre månaders betänketid om framtiden för kärnkraften.
Min stora fråga: Varför har Miljöpartiet i Sverige varit så tysta efter Fukushima? Är det språkrörsvalet? Har man ändrat sig? Någon annan förklaring?

För övrigt bjuder Sonja och jag Åsa och Micke och Åsas föräldrar på lunch i dag. Med Stoffe och Stina och barnen blir det ganska fullt....alltid roligt.

1 kommentar:

Erik Rune sa...

Ja, nu är det miljöpartiet man får sätta sitt hopp till.