måndag 21 mars 2011

Khadaffi har tappat kontrollen
Flygförbudet är nu upprättat efter två dagars attacker mot Khadaffis ställningar. Flygplatser har bombats och luftvärnet är i stort sett utslaget. Det är ett snabbt avancemang för FN-alliansen. Khadaffi utlyser eldupphör igen. Det gjorde han häromdagen också men fortsatta kriget mot befolkningen som vanligt. Är det sant att bilderna i gårdagens television med kroppar på sjukhus var arrangerade av Khadaffi med människor som han själv skjutit och inte skadade människor orsakade av FN-attacken? Oj, Oj. Vilka lögner är man  inte kapabel till...?

Svenskt deltagande?
Skall Sverige delta i attackerna? Om vi får en förfrågan från FN, Nato eller EU? Får vi en förfrågan från FN ska vi delta, på samma sätt som vi gjort i andra FN-insatser i Kongo, Afghanistan. Ska vi delta ska det vara enhälligt mellan alla riksdagens partier, sd undantaget. I första hand med civila och humanitära insatser. Blir det fråga om militära insatser som Danmark och Norge blir enighet ännu viktigare.

DN och kärnkraften igen. Hur dum får man bli?
"Vad skulle hända om kärnkraften plötsligt försvann", frågar DN. Vilken otroligt korkad fråga. Det har ingen föreslagit. Inte ens under folkomröstningen 1980 fanns något sådant förslag. Den kortaste avvecklingstiden var linje 3 med 10 år. Att det krävs en avvecklingstid förstår en ettåring men inte DN.
Nu kommer nya uppgifter i dag från Tyskland som utrett saken. En avveckling av Tysklands 17 reaktorer skulle, utan insats av kol men med fortsatt satsnsing på förnybart, kunna ske på 9 år...Varför inte kräva en liknande utredning eller avvecklingsplan i Sverige. Centern kanske?

Juholt bygger nytt
Det är naturligtvis det enda rätta att nu bygga en ny ledning i socialdemokraterna. Valberedningen är i full gång och Palm, Damberg och Pagrotsky är påväg in i VU. Blandat höger o vänster...men lite mycket Stockholm...och för få kvinnor...Första frågan kan bli svenskt deltagande i attackerna mot Libyen.

Och Värmdö annonserar om ett-årsutbildning till bygglovhandläggare
Verkligen roligt och heder åt alla dem, särskilt CAS, Centrum för Arbete och Studier och CAS rektor som jobbat hårt för att få en yrkeshögskolelinje till Värmdö. Och bygglovhandläggare behövs. Jag tog upp frågan  som ordförande i Miljö- och byggnämnden för fem-sex år sedan....

För övrigt ska vi planera vidare om spårbilskonferenserna med regeringen, trafikverket, KOMPASS mfl den 27 april under dagen.

Inga kommentarer: