tisdag 29 mars 2011

Regeringen måste skynda på med nya sjukregler
Regeringens svaga kort är a-kassan och sjukreglerna. Hade inte dessa kommit upp de sista dagarna före valet 2010 så hade regeringen fått en klar majoritet utan Sd. Nu tillsattes en utredning efter valet. Den segar sig fram om den alls går framåt. Den bara segar sig. Det är självklart att sjuka personer inte skall skickas till arbetsförmedlingen om det är uppenbart att de inte kan jobba. Det förstår en femteklassare, till och med en tvååring.

Men inte vår regering...
Nu dröjer tydligen nya förslag till höstbudgeten. Nej, det går inte. Fram med ändringar på de mest motbjudande följderna av dagens system. Nu. Bra att Kristdemokraterna och Centern driver på.
Skrik högt om inget händer.

Juholt: Kulbons bedrägerier ger fel signaler
Det är oproffsigt och amatörmässigt av Juholt att inte ha berättat om Kulbon(Juholts benämning) bedrägerier för omvärlden. Han borde ha förstsått att de skulle komma fram. Att säga att han inte tänkte på det när han blev utfrågad om hans egna lik i garderoben håller inte. Ren lögn skulle jag nog säga. Om inte annat borde han tänkt på Mona Sahlins Toblerone. Har han inte tänkt alls? Finns det ingen som tänker runt omkring...?

För övrigt ska vi nu ta itu med vårt tunga utredningsuppdrag i landstinget om framtidens hälso- och sjukvård, med 32.000 nya stockholmare varje år och fler och fler äldre...

Inga kommentarer: