fredag 4 mars 2011

Khadaffi inför ICC
Pressen ökar mot Khadaffi och hans närmaste omgivning. ICC, internationella brottmålsdomstolen ska nu utreda brott mot mänskligheten. Det handlar om militärt våld mot e egna befolkningen i Tripolo, Benghazi och andra städer. Bra. Det är nog den hårdaste pressen på Khadaffis stödtrupper runt honom. Även om de skulle komma levande ur revolutionen väntar domstolen och sådär 10-15 års fängelse...Börjar vi få en världsregering...?

EU måste stoppa dumpningen av fisk över bord
Det är ett oerhört slöseri med naturresurser att kasta "skräpfisk" över relingen. Det handlar om 1 miljon ton fisk som varje år slängs över bord från EU:s fiskeflottor. "Vi måste få stopp på den här dumheten att fisk slängs över bord", säger Sveriges landsbygds- och fiskeminister Eskil Erlandsson och det tänker han tala om för EU. Bra Eskil. Du står för en god hushållning med naturresurser och stärker dina kort...

Regeringen och Mp: Mänsklighet före fyrkantiga regler
Det är roligt att se när ansvar, mänsklighet och pragmatism tar över fyrkantiga regler om id-handlingar som inte finns och som splittrar familjer. Reinfeldt skall ha en stjärna i himlen som tog initiativet och det skall Mp och Maria Weterstrand också ha som vågade ta steget. Sd stängs nu ute från sin enda stora fråga och den gamla oppositionen är död. Vänstern är emot allt och s är emot "social turism" som arbetskraftsinvandring. Låt dom stå utanför.
Mindre bra är att stå bakom en gemensam asyl- och invandrarpolitik i EU. Det kan bara bli hårdare för Sverige än den uppgörelse som nu ingåtts.

För övrigt har vi styrelsemöte i dag i KOMPASS där vi ska fortsätta pressa på regeringen om den utlovade Pilotbanan...

Inga kommentarer: