torsdag 15 september 2016

Det är Björklund som ligger illa till inte Birgitta Ohlsson, och det är Björklund som bör fundera på sin roll.
Sitter en partistyrelse i åtta timmar och diskuterar partiledningen och partiledaren då är det ett allvarligt och svårt möte. Sjunkande opinionssiffror runt 4-5 procent, var är förnyelsen Björklund utlovat? Nu skickar han ut två trogna i partistyrelsen, Anna Starbrink, sjukvårdslandstingsråd i Stockholm och Tina Ackertoft, vice gruppledare i riksdagsgruppen för att kritisera Birgitta Ohlsson. Och detta för att hon inte vill bjuda in Sd till blocköverskridande överläggningar och inte vill förbjuda religiösa friskolor. Var detta verkligen förankrat i partistyrelsen, eller...?

Visst, Birgitta får kritik, hon borde inte skrivit egna artiklar i DN, men EU-kommissionären, Cecilia Malmström, EU-parlamentarikern Cecilia Wikström, Olle Wästberg, PerAhlmark. Liberala ungdomsförbundet, m fl försvarar henne.
Hur många har gått ut och försvarat Björklund? Nu kommer hela distrikt och vill att partistyrelsen skall  avgå och landsmötet tidigareläggas för att välja partiledare, där B Ohlsson förordas.  Jag har debatterat med båda och Birgitta skulle definitivt dra mer röster än Björklund i detta läge, även om jag inte hurrar för allt hon står för heller.som Nato t.ex. Men socialliberal är hon som Westerberg.

Applåd till regeringen som återkommer med stationerat försvar på Gotland.
Och det är inte ofta ett beslut från en regering får hurrarop från hela Sverige, gotlänningarna, partierna, försvaret. Det svenska försvaret ska stärkas.

Och Göran Persson och Anders Wijkman skriver en utmärkt artikel ihop på dn.se/debatt om att koldioxidskatten inte får fasas ut som EU-kommissionen föreslagit.
Ett ovanligt par med en bra artikel.

Inga kommentarer: