fredag 16 september 2016

Liberalkampen fortsätter med enskilda långa intervjuer med både Björklund och Birgitta Ohlsson
Bra för partiet eller inte? Uppmärksamhet blir det i alla fall och det är ju detta Björklund eftersträvar med sina utspel, nu senast om inbjudan till SD och stopp för religiösa friskolor.
Björklund först. Han pratar på, byter tema, ord, mening, pratar nästan i mun på sig själv. Han verkar faktiskt lite skakad. "Han vill led liberalerna "över valet och in i en ny alliansregering. Oj, då blir det 15 år som partiledare.
Nu finns en överenskommelse som vi är ense om,
säger han tio gånger, men talar inte om hur den ser ut. Kanske inte en fråga för offentligheten, men nu har den kommit upp och den kommer att förfölja partiledaren vid varje uttalande från Birgitta Ohlson eller någon annan som uppfattas som brott mot partilinjen. Det slår på partiledaren.

Birgitta Ohlson väntade några dagar med uttalanden. Det var förtåndigt.
Jag är socialliberal, låter det flera gånger. Jag har varit med i politiken i 25 år och gjort massor med uttalanden som inte följt partilinjen, men aldrig fått höra att jag ska avgå. En direkt spark till partiordföranden i Stockholms län Anna Starbrink, samma distrikt som också BO tillhör.  Där blir det inte lätt med samarbetet i fortsättningen... och konfllikten lär fortsätta.

Bra S-förslag; Fler arbetslösa i ädreomsorgen
De sk extratjänsterna ska förbättras och parterna och regeringen är överens att personer utan lång utbildning ska kunna få enklare jobb i äldreomsorgen. Här har Ylva Johansson och Åsa Regér lyssnat på Annie Lööf. Bra.
Inga kommentarer: