onsdag 14 september 2016

Utnämningen av Anna Ekström tog hela Löfvens regeringsförklaring som inte var mycket att rapportera heller.
Löfvens enda nya besked var också på utbildningsområdet där han bjöd in till samtal om framtida utbildningsinsatser. Och det passade ju bra att samtidigt presentera en ny gymnasieminister. Det är Ingen tvekan om Annas kompetens kunskap och kontakter med skolvärlden.såväl bland tjänstemän, fack som partier; statssekreterare, generaldirektör, ordförande i Skolkommissionen och Saco säger en hel del.

Anna vill nu prioritera att ge nyanlända en bra gymnasieutbildning och talar också om ett nytt betygssystem.
På första frågan ja, på den andra Nej. Det är en stor uppgift som kräver sin kvinna. Om någon kan klara den så är det Anna E. Att börja med ett nytt betygssystem igen ger kalla kårar efter ryggraden. Det är en organisatorisk fråga som bara tar resurser och tid och skapar osäkerhet i skolan. Ägna tid och kraft åt kunskap och lärande inte vad betygen ska heta.

Fridolin kan få det hett om öronen med en så kunnig kvinna på utbildningsdepartementet.
Och det är också Löfvens syfte. S ska mer ta hand om skolfrågorna själva. Samtidigt har Fridolin ett tryck på sig att komma igen, visa sig och höras efter alla Mp-problem. Vi får se....

I dag håller EU-kommissionens ordf Jean-Claude Juncker sitt  tal "Om tillståndet i Unionen". 
Titeln påminner mycket om USA och det är precis vad Juncker vill, som stark federalist. Med den osäkerhet som nu gäller efter Brexit får man se upp vad han, Tyskland och Frankrike hittar på, en försvarsunion t.ex.Inga kommentarer: