tisdag 6 september 2016

Stark kritik mot polisen, men flyktinggarna, gränskontroller och terror har bara tagit en liten del av tiden i anspråk. Omorganisationen är huvudorsaken.
Så kan man sammanfatta media och statistiken. Inrikesminister Anders Ygeman säger tvärtom att det är just gränskontroller. flyktingmottagningar och terrorhot som skapat problemen.. Ygeman säger att redovisningen har sina begränsningar i "den trubbighet som de olika mätverktygen har". Kan säkert vara en liten förklaring men aldrig upp mot 99 procent enligt statistiken.

Omorganisationen har påverkat hela poliskåren,många är missnöjda,
många har slutat, många kritiserar polisledningen. Det säger sig själv att om man är missnöjd med sitt jobb så blir det sämre.
Polisledningen verkar inte heller veta vad de ska göra. Byt ut och gör om.

Valet i Mecklenburg-Pommern och framgångarna för AFD, Alternativ för Tyskland kan få följder i hela Europa med ökad nationalism och sönderfallande EU-samarbete.
Vilka var det som hurrade mest när AFD  blev större än Merkels parti CDU i gårdagens delstatsval. Geert Vilders i de nederländska högernationalistiska Frihetspartiet, högerpopulisterna i Österrike med FPÖ-ledaren Strache och Nationella frontens ledare Marine Le Pen i Frankrike som har presidentval om ett år. EU går mot ökad nationalism och Tyskland har en tragisk historia av detta som nu får fotfäste.

Vad betyder Brexit i det sammanhanget? EU har fått för stor makt, för mycket byråkrati och för lite demorkrati, men vi behöver ett samarbete i Europa. EU måste minska sina maktambitioner om vi ska undvika ett EUropeiskt haveri. Förstår alla det? Nej?, vi vanliga medborgare måste tala om det mera.


Inga kommentarer: