onsdag 7 september 2016

Regeringens miljösatsning handlar i media och oppositionen bara om skattehöjningar. Tråkigt för Miljöpartiet.
När regeringen presenterade sina miljösatsningar i budgeten i går var det högtryck med Statsministern, miljöministern, klimatministern och finansministern närvarande. Det här var den största miljösatsning som Sverige någonsin gjort, enligt Löfven. Supermiljöbilspremien fylls på med 700  milj. 250 miljoner satsas på bättre stadsmiljöer med pengar för cykling. Stora klilmatsatsningar utlovas. Det skulle ge Miljöpartiet ett lyft efter alla problem under året, men det tror jag inte att det gör.

Debatten och kommentarerna har mest handlat om skattehöjningarna
Mer pengar till miljöbilspremien men samtidigt dyrare att ha miljötjänstebil. Inkomstskatten höjs för 40 000 vanliga löntagare från 2018 och 13 000 ska betala värnskatt som ger marginalskatter på 60 procent. Inte så genomtänkt att detta kommer valåret...Hård kritik både från oppositionen och facken. TCO-ordföranden Eva Nordmark säger  "Det här är helt fel väg att gå." Synd att miljön och klimatet kommer i bakgrunden och de höjda skatterna tar hela debatten.

Bra att Gustav Hemming observerar och kritiserar centraliseringen av arbetsplatser till Stockholm och de närliggande kommunerna Solna, Sundbyberg och Nacka.
"Om vi låter den här utvecklingen gå helt av sig själv så förstärker vi trängseln och ökar behovet av transporter", säger Gustav. Ja, detta är motsatsen till allsidiga lokalsamhällen med arbete och bostad nära varandra. Bra att centern tar upp denna fråga.
För övrigt blir det full dag  med styrelsemöte i Gustabergsbadet på förmiddagen och Socialnämnd på eftermiddagen. Från bad till ensamkommande flyktingbarn.

Inga kommentarer: