fredag 2 september 2016

Kd har problem och ökar dem bara med ogenomtänkta uttalanden  som måste förtydligas hela tiden.
Det är inte första gången som Kd-ledaren Ebba Bush Thor (EBT) måste förtydliga ett uttalande. Nu handlar det om Sd är ett rasistiskt parti eller inte. I intervjun i tidningen dagen om hon ser på Sd som ett rasistiskt parti, svarar hon "Nej, det gör jag inte" och sedan börjar hon förklara Sd i dag jämfört med Sd  i går.

 Det blev ett annat svar än Anna KB dagen innan och EBT tvingades "förtydliga" sig dagen efter i riksdagen. Då sa hon att enligt deras program är dom det inte och sedan kom det förklaringar om att man  "inte klarar av att göra upp med...." Här sa hennes pressekreterare att agerandet var "olyckligt", Oj, säger jag. Kritik utåt och kritik av närmaste medarbetaren.  Minus några tiondelar till.
Att behöva förklara ett uttalande är redan en förlust,

Samtidigt som EU söker försoning med Turkiet fortsätter Erdogan utrensningarna. Hur länge kan EU acceptera det? Har EU ingen ryggrad?
Författaren Necmiye Alpay har gripits för brott mot terroristlagaen Hon har haft kontakt med den PKK-vänliga tidningen Özgur Gunden. Flera kända författare och kulturpersoner har gripits och fängslats. 2800 turkiska domare har fängslats, 8000-poliser, 40 000 stats- och kommunansällda, 60 000 pass har dragits in och 100 medier har förbjudits. Demokrati EU? Eller Hur länge ska EU hålla käften?
 .

Inga kommentarer: