söndag 4 september 2016

Sveriges säkerhet försämras. Det kan man läsa i en rapport från ÖB Micael Bydén. Orsaken är Ryssland.
Det är väl inget sensationellt med det. 99 procent av svenskarna skulle nog svara på samma sätt vid en fråga, Annekteringen av Krim, Ukrainakriget, alla ryska militärövningar runt Östersjön, kriget i Syrien, stödet till Turkiet, Ryssland försöker skapa splittring och osäkerhet. Men varför?

Ryssland och Putin vill återta rollen som världsledande stormakt som man tappade efter Sovjetunionens fall. Lögner, sociala medier och spridning av falsk information är vardagsmat. Men, säger jag, gör inte det detta för stort. Det är just det Ryssland vill. Att vi ska vara rädda för dom och skrämmas. Men låt inte Ryssland skrämma in oss i Nato.

En annan hat, skräck och skrämselpolitiker är Donald Trump. Låt inte heller han ta över dagsmedia och kommentera inte allt han säger. Driv din politik i stället Hillary. 
Skit i vad Trump säger. Visa att det är innehållet i vad amerikas president vill göra och med sitt land och för dess människor som är det viktiga. Massor med republikaner gör uppror mot Trump. Det tar mycket bättre skruv än om du gör det.

Så en positiv nyhet att både Kina och USA ställer sig bakom klimatavtalet i Paris.
Det var roligt och det kommer att sätta press på andra mindre länder att följa med. Vår klimatminister Isabella Lövin talar om "ett stort steg framåt" och nu är det bara att verkställa..ner till max 1,5 graders ökning av temperaturen. Lite för tyst från regeringen tycker jag.
För övrigt blir det sista dagen i dag på Båtmässan i Gustavsbergs hamn. Sätt gång och bättra på hamnen inne i viken med små affärer, restauranger och viloplatser, har jag hört från många.


Inga kommentarer: