fredag 13 april 2018

Det går inte att låta bli att ha synpunkter på den fortsatta Akademicirkusen som nu når nya lägre nivåer.
Två damer, Danius och Frostenson hoppar av, herrarna finns kvar,och fortsätter att ösa galla över hela processen fast de alla är mitt i den och ansvariga för den. En tragisk baksida på en hög institution som bara visar att utbildning, professor eller doktor inte har någon betydelse när dumheten tar över och sinne och smak blir osmakligt, ja mycket osmakligt. Det är också motbjudande att sexkritik och rekommendationer av en advokatbyrå att polisanmäla inte har lett till någonting. Det är kvinnorna som får ta smällen. Osmakligt igen.

Den nye tillfällige ständige sekreteraren Anders Olsson har varit ständig pratbubbla på alla media på morgonen.
Det jag reagerat på är hans recensioner av sitt eget samtal med akademiens beskyddare kung Carl Gustav. Han har svårt att uttrycka sig, eller ännu värre, han kan inte uttrycka sig om vi ska fortsätta kritiken av ständiga sekreterare. Han hänvisar till ett flera timmar långt samtal med kungen och antyder att det var kungen som kom med förslaget, eller i varje fall tanken att ledamoten Sara Danius måste sluta. Men i nästa mening var det inte riktigt så utan det var något som Anders Olsson kom på efter det han pratat med kungen.

Akademitragedin blir nästa stora teaterstycke på kungliga operan och vi har redan massor med skådespelare som  lovat ställa upp, bara inte han....är med och hon... för de är de sämsta ledamöter som suttit i Akademin sedan 1786.


Inga kommentarer: