onsdag 11 april 2018

Två dominerande frågor i dag i media, Svenska Akademien story fortsätter med helsidor och utskällningar och Alliansen i landstinget byter ut hela styrelsen i Nya Karolinska.

Det är dags att ge ett svar är rubriken på dn.se/kultur om Akademien
Och det är vad alla medier och kommentatorer tycker, säger och skriver. Vad det är man tycker ska göras varierar från börja om från början med en ny styrelse till att några bör avgå. Bu är det Akademiens ständige sekreterare Sara Daniels i styrelsen som bör lämna. Horsace Engdahl, tidigare ständig sekreterare uttrycker sig diplomatiskt och skriver att Sara Danels är "den av alla sekreterare som sedan 1786 lyckats sämst med sin uppgift".

På det får han kritik av en annan diplomatisk poet akademiledamoten Kjell Espmark som talar om "det falskaste och skändligaste han läst i hela sitt liv"
Akademin slits i bitar av sina egna ledamöter skriver DN i ledaren. Mest rätt om vad som orsakat den stora tvisten tycker jag förre utrikesministern och vice generalsekreteraren i FN Dan Eliasson har som säger att det största misstaget var att gå till omröstning. Håller med, men nu gäller det framtiden, Jan.
Stäng in akademin som vid påveval och och när vit kommer upp från skorstenen har ni löst frågan med ert snille och smak.

Alliansen byter ut styrelsen i Karolinska
och lägger fem förslag till hur Karolinska ska förbättras organisatoriskt och ekonomiskt. Sjukvården är redan av högsta klass, också de som jobbar där står det i artikeln dn.se/debatt. Och sjukhuset kommer i slutändan att vara värt varenda krona som investerats, avslutas artikeln med. Det är dumt och provocerande och strider mot vad man själv skriver om alla höga konsultkostnader. Tänk först och skriv se´n.






Inga kommentarer: