söndag 22 april 2018

Nu hemma igen eter en vecka på cykel i Italien och mer ordning på bloggen. Svårt med uppkoppling när båten rör sig hela tiden efter floden Po.

Löfven och Margot Wallström har ordnat ett möte med FN:_Säkerhetsråd i Backåkra i Skåne där Dag Hammarskjöld bodde.
Det är smart, ger glans och sätter Sverige i centrum i utrikes-och säkerhetspolitiken. Om det ger några resultat för slut på kriget i Syrien och konflikten med Nordkorea, det vet vi inte. Det var också något som Margot Wallström varnade för att ha för stora förhoppningar om. Men FN:s generalsekreterare António Guterres och Syrienmedlaren svensk-italienaren Staffan de Mistura ger stor och positiv uppmärksamhet åt Sveriges engagemang. Bra och välförtjänt säger jag.

Måndag den 23 april 2018
DN/Ipsos visar i dag dn.se/nyheter att sympatierna för den höga flyktinginvandringen 2015 kraftigt ändrats till mer kritik.
2015 ville 20% ta emot färre flyktingar och i dag är det 41%. Både M och S-väljare har blivit mycket mer kritiska till mer flyktingar. Bara 8 procent av  C-väljarna anser att vi ska ta emot färre flyktingar än i dag, medan 53 procent av moderaterna anser det

Vad betyder det? Centerns positiva, medmänskliga flyktingpolitik har förändrats i opinionen och det påverkar naturligtvis samarbetet med M och Kd som är mer flyktingkritiska.
Nu säger också Liberalerna på sitt riksmöte med Björklund i spetsen att "Det måste finnas ett borgerligt parti i riksdagen som klarar av att tala klarspråk om integrationspolitiken men samtidigt ta tydligt avstånd från samarbete med SD. Det är en känga åt M och Kd. Centern får också en gliring för vår mer positiva syn o religiösa friskolor.

Min slutsats
M och  S vill ta flyktingkritiska röster från Sd men är beredda att bilda regering  med stöd av Sd även om de rödgröna blir större i riksdagen.
Uteslutet för Centern, men också för L. L och C står nu närmare varandra, men L kritiserar öppet C

Centern ska behålla den öppna,medmänskliga,humanitära flyktingpolitiken. Närmast blir testet regeringens förslag om ensamkommande unga.
Dagens fruktansvärda självmordsattack i Kabul i Afghanistan. med över 30 döda visar att det inte bara går att bara skicka hem afghaner och det ska Centern säga.

Inga kommentarer: