söndag 29 april 2018

En bra artikel i dn.se/debatt "Ensamkommande ska inte straffas av regeringens brister" av Annie Lööf och Johanna Jönsson som beskriver varför medmänsklighet går före långa handläggningstider.
Och det är inte de ensamkommande som ska straffas för de dåliga regelverk som regeringen lagt ut.
Här har ensamkommande unga kommit i kläm, skriver författarna mellan den nya lagstiftningen och de orimligt långa handläggningstiderna. Svaret till att Centern ställer upp bakom den hårt kritiserade lagen är att de humanitära och medmänskliga konsekvenserna för de som berörs skulle bli, för stor om lagen stoppades.

Detta är den fjärde tillfälliga lagen på migrationsområdet från Löfven-regeringen på två år.
Centern har röstat igenom en lag som fått kritik av lagrådet. Det är sant. Men denna regering har fått kritik från lagrådet tidigare när den stängde Öresundsbron och lade fram en asyllag på EU-miniminivå, Centern var då ett av två partier som röstade nej till den lagen.

Nu behögs en ny blocköverskridande uppgörrelse säger Annie och Johanna och ställer upp fem krav
1,Värna assylrätten
2.Snabbare asylprocess med första bedömning inom några veckor
3.Snabbt återvändande för dem som nekas asyl
4.Språkundervisning och samhällsintroduktion från dag ett för de som får stanna.
5.Fokus på integration

Visst, vi, får kritik nu av M, L och Kd liksom förståss av SD, men i det långa loppet tror jag inte Centern förlorar på det och framför allt vinner  de ensamkommande som fått nej på det som nu får en ny prövning. Heder åt C och föredömligt av Annie och Johanna.

Inga kommentarer: