torsdag 5 april 2018

I dag är det bostäder som dn.se/nyheter tar upp som en stor kommande valfråga. Alla minns väl frågan till Tage Erlander, "Vad vill du säga till Johan? som söker bostad i...
Det behövs 80 500 fram till 2020 och det byggdes 47 000 förra året, Rätt eller fel. Det behövs bostäder. Men inte för dyra, vill inte vänta för länge, vill inte. Och många ungdomar bor hemma länge...Visst kunde man väl utnyttja de många fritidshusen i Sverige som står tomma 47 veckor om året. Åtminstone för ett tillfälligt boende tills.... Någon som.

Ingen dum idé att skapa en särskild säkerhetsmyndighet i Sverige som har just säkerhetsfrågorna som huvuduppgift. Va, en ny? Det finns ju redan sex myndigheter som...
Och det är just det som är problemet, att det finns sex myndigheter som har uppgifter om säkerhet- och tillsyn i landet.Vad som hände, eller inte hände i Transportstyrelsen för ett år sedan är fortfarande ett huvudämne i samhällsdebatten. Men går det att lägga allt på ett ställe? Nej, säger jag, men det går att ha en myndighet som har huvudansvaret.

Världens tre farligaste halv-, eller heldiktaturer Iran, Turkiet och Ryssland träffas för att tala om kriget i Syrien och lösa..
Nej, dom krigar ju mot varandra, Turkiet kräver att Syriens president al-Assad avgår, Iran backar upp al-Assad. Ryssland bombar i Syrien för att al-Assad ska vara kvar. Turkiet är emot kurderna. Ryssland är för,,,,,Varför träffas man? De tre halv-,eller heldiktatorerna Rouhani,Erdogan och Putin vill styra världen själva utan USA:s och FN.s inverkan. Makten vinner och kriget fortsätter.

Inga kommentarer: