torsdag 12 april 2018

" NyaKarolinska kommer att vara värt varenda krona som investerats" skriver också dn.se/ledare i dag, krockar direkt i samma Alliansartikel med att "kostnaderna borde ha varit lägre".
Först ska de sägas att det är bra att landstingsalliansen nu går ut med ett rejält besked om en ny styrelse. Det är det viktigaste. Man ångrar också OPS-avtalet, Offentdlig,Privat, Samverkan som binder landstinget vid stora kostnader. Detta vill man omförhandla, men det kostar också...men det kommer att vara värt varenda krona....ha.

Bra presskonferens med bra ordf och v ordf i den nya styrelsen kan vända kritiken till något positivt som det faktiskt är om man talar om sjukvården.
Samgåendet Solna-Huddinge ska också utredas liksom om uppdelningar kan göras så att verksamheten sköts i mindre delar. Personalens och allmänhetens förtroende måste återskapas.

Syrien, USA, Ryssland har skapat ett allvarligt världsläge med tre farliga och oförutsägbara ledare.
Det är personerna här som är farliga. Omgivningen med FN, EU, och enskilda länder gör vad de kan för att förhindra en storkonflikt med ett storkrig. Trump har nu chansen att visa lite ledarförmåga och diplomati. Ta den. Kräv hundraprocentigt besked om vem som står bakom giftattacken och att ansvarig eller ansvariga ska ställas inför krigsrätt. Nu.


Inga kommentarer: