fredag 6 april 2018

Vård, skola, omsorg (integration,  brott, trygghet) ser ut att  bli valets tre huvudfrågor före jobb, ekonomi, miljö.
Det går att läsa ut av dagens dn-se/nyheter. Här beskriver DN sex huvudfrågor. Sjukvård, skola/utbildning, brott/lag och ordning, invandring, integration, miljö.Intressant med detta är att Sjukvården kommer först med 44%, skola. brott, invandring därefter. Miljön kommer sist med bara 25%. Det här är frågor väljarna enligt undersökningen sätter främst. Fråga två är vilka av partierna har de bästa förslagen på områdena. S är bäst på sjukvård och skola, C bäst på miljön men SD är bäst på tre områden, brott/lag och ordning/invandring och integration,

Här kan man använda det utnötta ordet "Utmaning".
Blir detta huvudfrågorna gynnar det extremt mycket SD. Lägger man sedan till regeringsdebatten, vem regerar med vem, är det Sd som har bollen där också och Jimmy kan utnyttja sådant. Det har han redan visat med utspelet att han hellre samarbetar med S, vilket ingen tror men som skapar debatt.

Det får inte hända något allvarligt åt terrorhållet i morgon på den tragiska ettårsdagen av terrorattentatet.
Visst, minns man dessa tragiska händelser. Mordet på Kennedy i november 1963, tror jag det var.. Mordet på Palme 26 febr 1986, tror jag det var och mordet på Anna Lindh, några dagar före folkomröstningen om Euron i september 2003, tror jag det var...Mycket tror, men händelserna sitter djupt.
Det får inte bli något nytt nu i morgon, får inte.

Inga kommentarer: