lördag 7 april 2018

Löfven kräver hårdare tag mota de som fått Nej. Kan säkert motiveras rättsligt och socialt men är nog lika mycket eller mera ett politiskt beslut.
Visst, tycker att Löfven har flera goda motiv. Det godaste är det som hänger samman med årsdagen av terrordådet på Drottninggatan och Akilovs dödande av vanliga promenerande människor i staden.
Han säger att om det är för många människor som inte ser något hopp för framtiden  riskerar vi att det är många som väljer den här vägen i stället. Med det menar han förstås att det är fler som väljer att göra som Akilov, döda vanliga, oskyldiga människor i terrordåd.

Att Löfven väljer att tala om detta besked på årsdagen av terrordådet ger stor uppmärksamhet och han får säkert också många att ställa upp på det han säger.,men...
visst finns sambandet där med politiken, och om man är lite politisk, burdus kanske det är huvudmotivet till hela uttalandet. Att visa krav på hårda tag och ta röster från Sverigedemokraterna.

Och i dag är det den tragiska årsdagen av terrordådet. Det är något man aldrig glömmer.
Jag skrev i går på FB lite undrande varför man kommer ihåg sådana tragiska minnen så br.a.
Tog exempel på mordet på Kennedy 1963, mordet på Martin Luther King 1968, på Olof Palme 1986 och på Anna Lindh 2003. Slutade inlägget med att jag hoppas att jag inte ska få några fler sådana minnen.

Inga kommentarer: