lördag 28 april 2018

Mycket händer nu i världen och i Sverige. Gör några korta kommentarer nedan, Trevlig helg.
Korea: Ja så skulle man vilja att landet hette, som det gjorde före Koreakriget. Och kanske kan mötet i går mellan Nordkoreas diktator Kim Jong-Un och Sydkoreas president Moon Jae-In bli början till ett land igen.
En obegriplig, men positiv omsvängning för fred och avveckling av kärnvapen. Nu väntar vi på nästa möte med Trump och Jung-Un. Kan det bli lika historiskt?

Transporstyrelsen: Löfven erkänner att han borde fått information tidigare, dvs att han inte hade koll på läget som statsminister. Bra, men det är nog mera för undvika en repris på frågan i valet.

Försäkringskassan: Generaldirektör Begler sparkas från Försäkringkassas av socialminister Annika Strandhäll. Så korkat och oproffsigt fyra månader före valet. Det blir bara ännu större debatt om de hårdare tagen mot funktionshindrade och sjuka.

Sverige-Finland hjälper varandra:Oj nu gör jag ett uppehåll för det städdag i dag...  Försvarsminister Peter Hultqvist ,kanske regeringens bästa minister stiftar nu en ny lag om gör det möjligt för Sverige och Finland att ingripa gemensamt militärt mot inkräktare.Mycket bättre än Nato.-medlemskap.

Centerns skuggbudget: Mycket bra att Centern satsar på vården och lyfter sjuksköterskorna med 4 mdr kronor de närmaste åren.  Satsning på utsatta områden, ökad lärlingsutbildning och dubblerade rotavdrag för solceller och laddboxar gör inte förslaget sämre.

Inga kommentarer: