tisdag 10 april 2018

Nej, Nej,,,orkar inte höra mer om Svenska Akademin nu. Varje nytt inlägg blir ännu mer av dumjävel och idiot mellan ledamöterna. Ni kan väl tänka lite hur det uppfattas.  Ni som delar ut nobelpriset för fina ord och fin littertur.
Jag behöver inte säga mer, det räcker så. De senaste utskällningarna jag hörde på radion alldeles nyss talar för sig själv, men borde aldrig ha blivit talade.

Fler och fler lämnar SD. Kan både gynna och missgynna partiet. Men uppmärksamhet får dom
Nu lämnar förre ordförande i SD Mikael Jansson partiet och går över till det mer rättrogna utbrytarpartiet Alternativ för Sverige där den tidigare men uteslutna SDU-ordföranden Gustav Kasselstrand är ordförande. Tre riksdagsledamöter har nu lämnat partiet på kort tid. Illa för vilket parti som helst annars, tappar viktiga personer. Men bra för Sd och Jimmy Åkesson som vill rensa ut just sådana personer för att ta plats som " ett vanligt parti.".Kan gynna, men också missgynna. Nästa mätning....?

May och Löfven bästa politiska vänner. Vill göra det bra för varandra med Storbr. utanför EU och vill gå hårdare fram mot Ryssland. 
Ganska klara besked får man nog säga efter mötet i Stockholm i går.  Nu väntar vi på vad Trump har att säga och framför allt göra inom 24-48 timmar som han sagt om gasattacken i  Douma. Tryck på för en FN-utredning och går inte det ta till ännu hårdare sanktioner mot Ryssland. Inga bombningar Trump.

Och Orban vinner i Ungern och får 2/3 majoritet för nya nationalistiska lagar som minskar oppositionens möjligheter.
EUropas höger-höger som AFD i TYskland och Nationella Fronten í Frankrike gratulerar glatt. Och det påverkar fler länder som Polen, Tjeckien, Italien...EU skakar. Har går för långt som stat, enkelt svar.

Inga kommentarer: