måndag 9 april 2018

Syrien med al-Assad en av jordens värsta tragedier som fortsätter år efter år och nu med en misstänkt kemisk attack över oskyldiga människor, barn och gamla. FN har misslyckats,
Det är det raka svaret på den hemska tragedin i Syrien som aldrig ser ut att få ett slut. FN, EU ja hela världen har ett ansvar för det hemska kriget.

Världen har dragit sig undan, våldet och diktatorerna styr för egen vinning,
Det är bara att se vilka världsledare som senast träffade varandra och diskuterade utvecklingen. Det var Irans president Rouhani, Turkiets president Erdogan och Rysslands president Putin. Är det någon som tror att de var där för att skipa fred? USA, EU och FN drar sig ur. Diktatorerna, eller ska vi vara snälla och säga halv-diktatorerna Putin, Rouhani och Erdogan blir kvar och kan dela upp frågan sinsemellan så att de tre tjänar på den och framför allt den fjärde diktatorn al-Assad. Visst undrar man hur världen styrs, eller inte styrs?

Oj, jag blir verkligen överrumplad av fakta om vad som händer med papperslösa som hänsynslöst utnyttjas av giriga företag, dn.se/nyheter.
Och det är etablerade företag som inom bygg, transport, restaurang...som Skanska, Stockholmshem och Veidekke med löner ner till 12 kronor i timmen.... 400 razzior har gjorts av gränspolisen, arbetsmiljöverket och Skatteverket mot skuggsamhällets exploatering. Bra naturligtvis att det görs, men vad gör vi när vi får svaret?

Inga kommentarer: