måndag 27 juli 2009

Hej Bloggen
Lämna Afghanistan - Satsa på dialog och civila insatser
Hej bloggen. Nu är jag tillbaka efter 11-12 dagar på Bohus-Malmön med krabba, gårdsfester, bad, sommarsånger, tennis, släkt, familj och vänner. Nej, jag vann inte tennistävlingen i år heller. Förlorade fyra matcher i singel och dubbel, men två var i tiebreak så jag får vara nöjd ändå. Om det inte finns några som förlorar finns det heller inga som vinner.... Lyssna på den.

Ibland är det roligt att få rätt. Ibland känns det bara trist att det blir så. Åtskilliga gånger har jag på denna blogg varnat för truppinsatser i Afghanistan. Nu ser jag ut att få rätt, när svenska trupper deltar i dödande strider. När kommer de första svenska soldaterna hem i lådor?
Obama har satsat fel, liksom Sverige, Finland.... Dra tillbaka trupperna och satsa stort på dialog, afghanskt självstyre, demokrati och civila insatser för samma eller mer pengar. DN:s ledare säger samma sak. Låt inte Afganistan utvecklas till nästa Vietnam.

Stoppa EU:s propagandamaskin
Timbro av alla tankesmedjor har granskat EU:s propaganda och informationsmaskineri. Det är ofta svårt att skilja åt och blir lätt samma sak. EU spenderar mina och andra konstruktiva EU:kritikers pengar på propagande för miljarder varje år, med tevekanaler, radiostationer, broschyrer, foldrar, kampanjer, och reklam. EU:s propagandaminister är svensk och heter Margot Wallström. Jag går inte så långt att jag jämför henne med en nazitysk motsvarighet men precis som alla andra riken skall folk som misstycker omvändas till den rätta läran.... Motbjudande, odemokratiskt och svårt att komma åt hur EU använder mina pengar.
Läs Timbros utredning och tänk själv... eller läs åtminstone dagens DN Debatt. Riken som anser att de behöver propagandaministrar blir inte gamla.

För övrigt blir det inte många bloggkommentarer nu heller för nu stundar årets fjällfiske i samevattnen i Östra och Västra Vattensjön...röding, öring. Men först skall vi hem till Emma, Sara och Hanna där jag skall spika lite på pappas tak och Sonja skall vara barnvakt.

1 kommentar:

Anonym sa...

men hasse...
Det var länge sedan Svenskar dog i Afghanistan.
Vi har även haft döda i Kongo och i Spanien -36.
Skall vi sluta att stödja demokratier i behov av hjälp?