söndag 5 juli 2009

Statsmannen Reinfeldt
Fredrik Reinfeldt har iklätt sig rollen som statsman. Hans avslutningstal i Visby under Almedalsveckan var ett sådant. Historiska tillbakablickar på Sverige i världen sedan 1600-talet och inte med ett ord nämnde statsministern oppositionen eller något annat parti. Kontrasten blev stor till sådana småttigheter som procentsatser i fastighetsskatter och andra plånboks- och bidragsfrrågor.
Men detta är bara början. Det kommer alltid svarta moln och de kan komma plötsligt, men Mona Sahlin och oppositionen kommer att få en rejäl uppförsbacke under hösten. Hur skall man komma ner för den utan att falla handlöst?

Centern måste se om sitt hus
Centern måste också se om sitt eget hus Vi måste ta vara på våra ministrar som har helt avgörande frågor under ordförandeskapet med näringspolitik och jobb, miljö, trafik och infrastruktur, jordbruk och fiske. Det kommer man också att göra. Det första större mötet blir ministerrådsmötet med miljöministrarna i Åre om några veckor. Andreas är väl förberedd och det kommer bland annat att handla om modern miljövänlig transportteknik - gissa vilken?

Simborgarmärkets jubileumsår
I dag var jag tillsammans med massor med folk i Kalvsvik, inbjuden att simma 200 meter, precis som förra året, under Simborgarmärkets jubileumsår. För 76:e året i rad simmas det från Ånbåtsbryggan de 200 metrna. Arrangör är Svenska Livräddningssällskapet och Kalvsviks Seglarklubb. Jaga var nog den ende från kommunledningen som deltog, men det passar ju bra för mig med lite träning inför Vansbrosimningen nästa helg. Ann Wallbom och Eva Windrup skall ha ett stort tack som arrangerar detta varje år och med sina insatser uppehåller simkunnandet i alla åldrar.

För övrigt har Sonja och jag just cyklat hem från Emma, Sara och Hanna som i morgon skall åka till moramor och morfar. Jag fick stryk i tennis också av Micke. Det blev aldrig något 5.e set med 16-14 i den matchen...

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad hände med ditt fina inlägg om alkoholen?? Varför tog du bort det? Det är väl inte så att det inte var korrekt att tycka så om alkoholen?