fredag 3 juli 2009

Imperiernas grav
skriver DN om Afghanistan. Ja, tyvärr och olika imperier gör om samma misstag. Mest tragiskt är det för Obama som iövrigt har börjar så bra med välfärd, klimat,reformer inim finansmarknaderna. Det är inte med trupper och krig världen skall skapa lugn, stabilitet och demokrati i Afghanistan. Hela attityden påminner för mycket om korståg och kolonialism. Det är med civila insatser och mängder med stöd till befolkningen vi kan afå med oss människorna. Utan dem ingen förändring.
Något för Reinfeldt och EU att ta upp under halvåret.

Från s inget nytt.
Svenska folket vill ha jobb före skattesänkningar, skriver s, mp och v i samma tidning på DN Debatt. Bara ord; passivitet, negativ syn, flyr den svenska inrikerpolitiken. Artikeln är helt tom på åtgärder och var man i så fall skall få pengar ifrån för sådana. Hela artikeln hänvisar till en opinionsundersökning!! Det handlar bara om att få in ett nytt foto om den "sammanhållna" oppositionen. Inget att vara rädd för för regeringen.
Men regeringen måste göra ngt åt den negativa opinionen kring pensionärerna. Här har kd rätt och opposittionen också i argumenteringen , men båda partierna saknar förslag som skulle ge ngn större förbättring.

Kd breddar idédebatten
Göran Hägglund förtjänar en stjärna i himlen för att han försöker bredda idédebatten med journalistord från ett värdeorienterat till värdekonservativt parti. Vi är verklighetens folk säger Göran Häglund. Den nystartade gräsrotsrörelsen FFFF höll samtidigt seminarium i Visby där man lyfter fram frihet, familj, flit och företagsamhet - konservativa värdeord som definitivt går hem i stora folkgrupper. Lite fårvånande att etik inte fanns med bland värdeorden, men det börjar ju inte på f.....

För övrigt blir det nu en runda simträning och sedan lite tennis innan vi tittar på semifinalerna i Wimledon. Billigt med TV 4 sport. På svarta börsen kostar en biljett för att se Andy Murray 20 000 kronor....

Inga kommentarer: