måndag 6 juli 2009

Stiltje efter Almedalen
Det blev alldeles tyst i den politiska världen efter Almedalen. Men internationellt och på EU-fronten kommer presskonferenserna och seminarierna att avlösa varandra. har i dag varit upp på kommunkansliet och gått igenom vår utställning från kommunens Framtids- och klimatberedningen på engelska för att ställa ut när klimatforskare, tjänstemän och politiker kommer till Djurönäset nästa vecka. har också sammanställt lite övrigt material och bjudit in gruppledare och ledamamaöter i beredningen. Det blir ett utmärkt tillfälle att tala omvad en kommun kan och vill göra för att klara klimatkrisen. Det är ändå lokalt problemen måste lösas.

Alkoholpolitiken; Ja-sidans största EU-bluff under folkomröstningen
Jag minns debatten med Bengt Westerberg. Jag tror jag nämnt den förut. "Tror Du, Lindqvist, att jag medvetet skulle riskera den svenska sociala och restriktiva alkoholpolitiken....". Nej det tror jag inte, men antingen är du dum eller naiv för den kommer inte att se ut som du vill ha den om några år.... Och så blev det. I dag har vi ett intag på sådär 12 liter alkohol per person och år, precis som när Wieselgren startade nykterhetsrörelsen i slutet ava 1800-atalet. Totalhaveri. Du får föra in i princip hur mycket du vill, lägre priser, reklam....
Det vill nu Göran Hägglund och kd ändra på. Och den frågan skall tas upp på det första ministerrådsmötet i Jönköping i dag. Rätt man, rätt plats och rätt fråga. Miniskatterna skall höjas, ingen reklam till ungdomar (hur man nu skall skilja ut det), högre alkoholpriser, enhetliga införselkvoter i EU.
Bra naturligtvis men, det sa inte Alf Svensson, Mats Odell och de andra kd-företrädarna något om under folkomröstningen heller. Det var verkligen naivt. Men ok. Femton år efteråt...Här tycker jag kd skall få stöd från ordförandelandet. Här tycker jag också att samtliga partier och företrädare på ja-sidan som inte insåg vad som skulle ske skall tala om att de hade fel.

För övrigt är det grymt att någon kan bli förlorare efter en sådan finalmatch i Wimledon. Vad säger engelsmännen om att låta det bli oavgjort vid 15-15 i femte set....??

1 kommentar:

Fredrik sa...

Motboken någon?
Hasse, är du inte lite fel ute här?? Förbud och lagar??
jag har faktiskt kommenterat din blogg idag :D
http://fredriksfunderingar.blogspot.com/