tisdag 14 juli 2009

Lyckad öppning på EU-konferensen på Djurönäset
Det var en mycket lyckad start för EU-konferensen om klimatet på Djurönäset i går. SES09 eller EU-sekretariatet för EU-möten 2009 står för konferensen med 110-talet deltagare och med Värmdö kommun som värd. Kommunfullmäktiges ordförande Per Naess hälsade välkommen och berättade lite om Värmdö och särskilt Djurö där vi befann oss. Vi från Framtids- och klimatberedningen, jag, Clarence Öharhammar, Malin Åberg Aas och Kjell Thorngren delade ut vår folder "The venue in the Archipelago, Vision Värmdö 2030" och infomerade om vad vi gjort och skall göra i Framtids-o och klimatberedningen om ekoparken, spårbilar, fler arbetsplatser för minskad pendling mm.
Jag tror deltagarna uppskattade detta och vi kände oss nöjda. Under kvällen hann vi prata och informera ytterligare mellan maträtterna. Jag hade Katja Awiti till bordsdam, kansliråd på miljödepartementet och både fick och förde fram synpkter om klimatfrågan från regeringen. Skall ju själv deltaga under Köpenhamnsmötet som ordförande i KOMPASS-nätverket för spårbilar samt på den stora spårbilskonferensen i Malmö vid samma tidpunkt.

För övrigt åker vi nu till Villa Schabraket på Bohus-Malmön på västkusten. Jag skall försvara min veterantitel i tennis!!...och vi skall fira en massa födelsedagar för Kristoffer, Olle m fl och jobba på huset...Och, ja vad gör man när solen skiner och fåglarna kvittrar mitt i sommaren.
Tar med datorn men det blir nog hack i mailandet och bloggandet.

För övrigt åker

1 kommentar:

Raymond Svensson sa...

Roligt läsa att du tycker EU-konferensen gick bra. Ha dé i Schrabraket och hälsa alla.