fredag 21 augusti 2009

Bolt igen
Det går inte att låta bli att beundra Usain Bolt. Ett nytt lopp, en ny seger, ett nytt världsrekord med ånyo 11 hundradelar. Vad säger man? Bara att applådera. Och killen verkar själv ta det med ro och en god bit humor. Blir det en seger till och ett världs...?

Vänta lite med höghastighetstågen - modernisera järnvägen i stället
Det är bra med tåg. Vi behöver mer spår. Men är det verkligen en bra investering att lägga 150 mrdr kronor på höghastighetståg mellan de stora städerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Visst, resenärerna vinner tid, det är bättre än flyg och bra för miljö och klimat. Men hur många kommer att åka? Vad kostar det per passagerare? Det går ju inte att stanna på för många stationer mellan start och mål, då förlorar man tid. Inte så rationellt. Satsa i stället på en upprustning av det befintliga järnvägsnätet för tiondelen av kostnaden som kan vara klart tio gånger snabbare. Komplettera med spårbilar som matartrafik till stationerna från närliggande bostadsområden.

Bra Carl B Hamilton
Det är inte ofta jag får tillfälle att säga det. Vet inte hur många debatter om EU och EMU vi har haft, men nu får Du beröm för din artikel i SvD. EU skall inte införa sk dumpningstullar på 85 procent på skruvar och muttrar från Kina. Nej. Sverige är för frihandel och EU skall inte stoppa den. Ta upp detta under EU-ordförandehalvåret som Carl B säger, Fredrik Reinfeldt.

Vänta med Stockholmsprogrammet -Utvärdera integritetsskyddet först
Vi måste väl först utvärdera de åtgärder EU redan infört innan vi sätter upp nya register. Trafikdatalagringen, registrering av telefonsamtal och sms och den europeiska arresteringsorden är några register som bör utvärderas. Inte minst den senare är redan genom sin konstruktion ett grovt ingrepp mot integriteten och har redan drabbat oskyldiga människor.
Vi behöver gemensamma åtgärder mot brottslighet och terrorism, men vänta med nya till vi utvärderat de gamla.
Detta säger jag här på min blogg, men jag blir bara glad när jag ser att centerpartiets rättspolitiske talesman Johan Linanders säger detsamma i dagens DN.

Nej, nu skall jag gå och simma lite på Grillsbadet, innen det blir lite fisk från årets fiske i Västra Vattensjön...Har i övrigt ägnat dagen åt trädgård och ved.


Inga kommentarer: