tisdag 11 augusti 2009

Tillbaka till vardagen
igen efter sommaren med Vanbrosim, tennis, bad och lite fester på Bohus-Malmön, takarbete hos Micke, lek med Emma, Sara och Hanna, fiske med Fjällfiskets vänner och kryssning till Tallin och St Petersburg med Sonja. Och nu heldag med budgetberedning på förmiddagen och Waxholmsbolagets styrelse på eftermiddagen....
Viktigt att vi klarar de sociala problemen i Värmdö, skolan, äldreomsorgen.... men ingen skattehöjning. Waxholmsbolaget måste satsa på båtpendling från närkommunerna vilket jag föreslog i dag och fick hela styrelsen med på, inklusive oppositionen. Roligt.

Regeringen satsar rätt!
Det vet vi inte än, men moderaterna gör det i stort sett. Först satsning på välfärden och jobben genom mer pengar till kommuner och landsting och i sista hand eventuellt ett fjärde jobbavdrag. Det skulle jag vilja ersätta med satsning på pensionärerna. Det blir en tung uppförsbacke i valet annars och en godbit för s och v. Centern måste driva frågan och inte bara lämna den till kd. Sänkta arbetsgivaravgifter är nog bra men pensionärerna bör ha högsta prioritet.

Storstockholm får fler stadskärnor
Landstinget föreslår nu i den regionala utvecklingesplanen, RUFS 2010 att Storstockholm får åtta regionala stadskärnor utöver den centrala stadskärnan. Idén har funnits med i regionplaneringen så länge jag kan minnas och tog extra fart för tio år sedan. Viktigast för en sådan planering är bostäder och arbetsplatser nära varandra och en fungerade kollektivtrafik, framför allt med spår och utbyggnad för spår- och elbilar.

Gör jämställdheten till valfråga.
Centern bör göra jämställdheten till valfråga - gärna genom krav på Alliansen. Det är ett måste att vi får fler kvinnor i näringslivsstyrelser, i ledningen för skolor och i forskningen. De senaste åren har utvecklingen gått bakåt. I politiken ligger kommunerna sämst till. Här måste vi också ställa upp kommunalt och på alla sätt backa upp kvinnorna. Samhällets förtroendevalda måste avspegla hur samhället ser ut. Fler invandrare behövs också i samhällsarbetet. Löneskillnaderna mellan män och kvinnor måste bort för likvärdiga arbeten. Det är en skam att det ännu inte har skett.

För övrigt har jag nu köpt färska kräftor med tillbehör som jag skall bjuda Sonja på i kväll.

Inga kommentarer: