söndag 23 augusti 2009

Sänkt skatt vid fel tidpunkt
Visst känner vi igen regeringen och moderaterna som vill sänka skatten. Ett fjärde jobbskatteavdrag föreslår Reinfeldt i sitt sommartal i Vaxholm. Det är bra att regeringen fullföljer sin jobblinje och underlättar för arbete men är det rätt tidpunkt? Hela valrörelsen kommer att handla om de som inte har jobb, något som har ökat kraftigt under regeringens senaste mandatår och beräknas öka ännu mer. Är det då rätt att sänka skatten för de som redan har jobb ytterligare? Blir det inte en svår fråga i valet att försvara? Blir det inte ett självmål? En öppen dörr för oppositionen? Ungefär så resonerar jag och läser att både DN och SvD har ungefär samma uppfattning. Bra men fel tillfälle.

Ny Sifo med lite förvånande siffror
Ja, det tycker jag. Hur kan oppositionen ha gått upp under sommaren och på vad? Jag ser ingenting som gör att de förtjänar detta. Inte socialdemokraterna i alla fall och inte vänstern. Det är miljöpartiet som växer sig allt starkare. EU-valet och klimatdebatten gymmar mp och dom har också skickligt utnyttjat läget. Maria Wetterstrand är också ett språkrör med stort förtroende låmgt utanför de egna leden.
Centern går upp och det är på ståndaktigheten mot skattepengar till Saab och bilindustrin, liksom företagarfrågorna och Eskil Erlandsson. Miljöpolitiken måste vässas, det visar framgångarna för Mp. Sverigedemokraterna smyger sig allt närmare riksdagen utan att de varken hörs eller någon säger något emot dem. Se upp.

För övrigt har Emma, Sonja och jag plockat blåbär i dag och Sara och Hanna varit hemma hos oss hela dagen. Tennisen gick inte så tokigt, 3-6 med ledning 1-0 när vi bröt. Sedan blev det en simtur i Grills på hemvägen.

Inga kommentarer: