torsdag 13 augusti 2009

Piratpartiet satsar också lokalt - information, öppenhet och offentlighet
Nu satsar Piratpartiet också på kommunpolitiken. Det är alltid bra med nya rörelser som prioriterar "nya frågor". Men de är inte nya. Offentlighet och yttrandefrihet finns stadgat i grundlag sedan 1766 och blir allt viktigare med dagens internetteknik. Övervakning och kontroll är andra frågor om öppenhet som Piratpartiet betonar i partiledaren Rick Falkvinges artikel i SvD i dag. Självklart kan inte partiet ställa upp i alla kommuner och landsting, men välkommen.

Carl B Hamilton har fel - som vanligt
Det är inte ofta CarlB Hamilton har rätt när han skriker till i media. Han verkar ha ett omättligt behov av att synas och höras och då blir det som det blir. Nu kritiserar han kommuner och regioner som satsar på turismen. Det går inte att kräva mer pengar till kärnfrågorna, skola, vård och omsorg och samtidigt bygga ut turismen. Vilka dumheter. Att satsa på turismen och besöksnäringen ger ju arbete och inkomster till kommunen och kommunmedborgarna. Det är inget som går att ställa mot varandra, tvärtom det behövs mer av både och.
Carl B Hamilton bör ta en rejäl semester och gärna turista i Sverige.

För övrigt har jag precis träffat två duktiga företrädare för turismen i Värmdö och skärgården och talat om ett utökat samarbete; Bisse Alm från Visit Skärgården och Karin Voltaire. Två bra kvinnor som förstår vikten av turism och företagande.

Inga kommentarer: