måndag 24 augusti 2009

En mycket intressant s-artikel
kan man läsa i dag på DN Debatt. Fyra socialdemokrater med Ilja Batljan, kso i Nynäshamn i spetsen föreslår att s får en ny politik för stockholmsrna och, får man väl förstå, också för resten av landet. Skattehöjarpartiet måste försvinna och fyra-fem andra förslag är mycket utmanande i förhållande till dagens politik.

Långtgående exempel om sänkt skatt, omställningstrygghet och mer frihet
Några av förslagen är sänkt skatt inom tjänstesektorn och avveckling av arbetsförmedlingarna. Den som förlorar jobbet skall i stället direkt få utbildning eller fortbildning för ett nytt jobb. "Anställningstryggheten måste bli en omställningstrygghet". Verkligen intressant liksom att "vi måste underlätta för fler att göra boendekarriär" där bostadsrätt i storstäderna inte får uppfattas som lyxboende utan i stället kunna ges till fler. Och inte minst radikalt "vi vill se kvalitetslotsar i kommunerna" som hjälper människor att se de bästa skolorna och friskolorna.

Effektivitet och kvalitet skall vara ledorden.
Människor skall kunna föreverkliga sina innersta drömmar och för det krävs ett ändrat förhållningssätt och framtoning från s.
Ingen liten kursändring om den skulle bli verklighet. Allt bottnar fårstås i s stora tapp i storstäderna som blev särskilt tydligt i valet 2006 och förstärktes i EU-valet.

En s-politik med mer av den inriktningen är nog ett måste om partiet skall överleva i städer såväl som på landsbygden, men det blir fullständigt omöjligt under Mona Sahlin om man samtidigt skall bilda valallians med vänstern och miljöpartiet. Inga vänsterförslag direkt och inte ett ord om något grönt. Men... lycka till och välkommen.

Nu drar jag på mig stövlarna och åker ner till Mickes båt i Grills och drar upp några gäddor i Grisslingefjärden....

Inga kommentarer: