söndag 30 augusti 2009

M slår an en vinnande värdegrund
Ingen tvekan om det. M slår an en vinnande värdegrund med sina tankar om Tage Erlander och moderaterna som statsbärande parti. Vad skall s säga om det? Hela stämman har handlat om att slå vakt om välfärden, jobben, arbetsrätten och vården. Tunga frågor där s kommer i skuggan. Jämlik sjukvård är lite svagt som begrepp men i betraktarens ögon blir det för de flesta ngt positivt. Samma rättigheter och lika god sjukvård över hela landet. Innehåll, tillgänglighet och kvalité. Bra och svårt att slå sönder. Detta samtidigt som Alliansen i landstinget i Stockholm halverat vårdköerna, även om de ökat den sista månaden.

Maud vill vågar mer. Men åt vilket håll?
Det är naturligtvis bra att Maud Olofsson i SvD går ut och driver på Alliansen i frågor om klimatet, integrationen, jobben och jämställdheten. Frågan är bara hur och åt vilket håll? Det ser ut som om Maud Olofsson tänker köra om Fredrik Reinfeldt till höger med mer av traditionell borgerlighet och ändring av las. Hon vill stärka "borgerligheten" i Alliansen och talar om att "borgerligheten antagligen aldrig varit så framgångsrrik". Det är inga uttryck som genuina centerpartister vanligtvis använder. Det stärker blockpolitiken och den har centern traditionellt varit emot. Det storsvenska pratet om att "Vi regerar Sverige" får man heller ingen sympati för. Fram med mer av decentralistisk värdegrund, i mer berättande form och med miljö och klimat. Och öka inte skillnaderna mera med nya jobbavdrag utan höj ersättningen för arbetslösa.

Kommunbudgeten - ingen skattehöjning, satsning på kärnan
Vi i Värmdöcentern satsar på kärnområdena skola, vård, omsorg och jobb och betonar verksamhet före byråkrati i budgeten och får med oss övriga Allianspartier på det. Vi och kristdemokraterna har tagit initiativet att klara de sociala frågorna och omsorgen. Fp har drivit på om skolan och moderaterna med den förståndige finansministern Göran Jansson har hållit i processen.

  • För övrigt hade vi en väldigt trevlig italiensk fest hemma hos Hasse och Sussie i Värmdövik i går kväll med "Toscanamaffian". Italienskt rätt igenom. Och i dag har jag hjälpt Micke med köp av gipsskivor mm för övervåningen och skojat med flickorna....

Inga kommentarer: