fredag 4 december 2009

Alliansproblem - Sjukförsäkringen...
Det är lätt att räkna upp problem men det finns några områden som sticker ut mer än andra för Alliansen. Problem som kan bli valfällor om man inte tänker om och framför allt handlar om.
Socialförsäkringen, försäkringskassan och arbetslösheten är område ett. Det är öppen dörr för oppositionen om personer med cancer och i livets slutskede kan ställas ut som exempel på "de ökade klyftorna" i samhället. Gör om och gör rätt. Börja med att instämma i TCO:s krav på en parlamentarisk utredning om hela socialförsäkringen.

Pensionärerna...
Högre skatter för pensionärer är ett annat, där Alliansens bäste valarbetare Thomas Östros hittat en ingång i dagens SvD. 91 procent av svenskarna tycker att det är fel att pensionörer beskattas hårdare än löntagare, enligt en s-studie. Östros har lagt in en bra valslogan också i artikeln. "Det skall både löna sig att arbeta och att ha arbetat.". Gör nå´t.

Kärnkraften
kolkraften och Vattenfall måste regeringen hitta ett svar på. Folkpartiet gör det tyvärr ännu svårare med sitt krav på ännu mer kärnkraft. Centern borde omedelbart svara med sin snart 40-åriga ståndpunkt att kärnkraften skall avvecklas. Dela upp Vattenfall på Sverige och utlandet och kom med nya ägardirektiv där klimat, energi och miljö sätts först.

Förbifart Stockholm
den gamla västerleden kommer att bli en kvarnsten runt halsen på Centern och Alliansen. Det är mycket olyckligt. Det handlar ju om trovärdigheten i Alliansens paradnummer - klimatet. Allt som handlar om transporter och miljö kan hängas upp på Andreas Carlgren som en gång bodde på Ekerö och var emot Västerleden men nu är miljöminister och är för....vänta med projektet, gör en samlad värdering och återkom...och gör det före valet.

Förslag till valstategi
På varje område där s attackerar och där Alliansen känner att den har mindre bra på fötterna bör ett svar ges under våren där kärnan i kritiken oskadliggörs. Det är vanlig enkel psykologi.
Det finns två sätt att föra politik. Det ena är att undvika misstag, det andra är att göra bra saker. Man kommer långt med det första....

För övrigt skall jag nu in till stan och ta en öl med "lille pojken" Kristoffer och prata lite.

Förbifart Stockholm

2 kommentarer:

Anonym sa...

För alla som såg Uppdrag granskning i veckan och då fick se Andreas Carlgren göra bort sig framstår Miljöpartiet som det enda parti som går att lita på när det gäller miljöfrågorna.
Hälsningar Hans O J

Erik Rune sa...

Hej, Hasse, borde inte du rösta på miljöpartiet? Dina åsikter är bättre än centerpartiets och mera passande i mp.