tisdag 15 december 2009

Sjukförsäkringen en misskött fråga
Det borde inte ha behövt bli en sådan kvarnsten med sjukförsäkringen. Nu blev det så. Dn har naturligtvis rätt i sin ledare i dag. Få minns det som varit. Ett utslagningssystem till förtidspensionär utanför samhället för hundratusentals. Regeringen måste få Sahlin och oppositionen att visa korten.
Att folkblir bedrövade av att tvingas jobba med cancer förstår alla. Det har heller ingen menat. Men det är klumpigt skött av regeringen. Gör om och gör rätt. Tillsätt en parlamentarisk utredning över blockgränserna som TCO föreslår. Den skall vara klar i april. Det tvingar oppositionen att visa korten och att enas. Vill man inte vara med då är man verkligen utanför...

Kärnkraftshotet ökar med klimatfrågan
I dag skriver ett antal näringslivs, faack och s-företrädarare att vi skall "enas om" att bygga ut kärnkraften i Sverige som man gjort i Storbritannien. Tio nya platser för tio nya reaktorer. Mer än de tio gamla platserna med ersättningsreaktorer som Alliansuppgaörelsen i våras "enades" kring och som centern olyckligtvis gick med på. Några motsättningar mellan kärnkraft och förnybara alternativ finns inte, skriver man...
oj,oj. Hur dum får man bli..

Jag såg samma sak på klmatkonferensen i Köpenhamn
Vietnam t.ex hade stora banderoller om att de vill att i-länderna som har kärnkraft -som Sverige -skulle ge pengar till u-länderna för kärnkraft. Svårt att inte se logiken. Men svaret skall vara nej och det blir bara trovärdigt om vi själv avvecklar kärnkraften.

1 kommentar:

Erik Rune sa...

Är inte kärnkraften egentligen farligare för mänsklighetens framtid än klimatförändringarna? Har funderat på om inte radiaktivt avfall är värre eftersom klimatet har ändrats förut men allt detta avfall, trafiken kring det och långvarigheten av dess farlighet är nytt. Är jag ute och cyklar?