måndag 28 december 2009

Obama tar tag i klimatet nästa gång
Nu har Obama rott sjukvårdsreformen i hamn - nästan. Tiotals miljoner amerikaner får tillgång till mer än akutvård. USA får en hälso- och sjukvård som omfattar (nästan) alla, skriver DN i sin ledare.
Det kan vara öppningen också till stora internationella insatser där freden och klimatet är de två stora. Afghanistan, Mellanöstern, Sudan, miljön och klimatet är de internationellt stora utmaningarna för Obama. Jag tror på honom och jag både vill och tror att han lyckas.

Statliga pengar till kommunbyråkrater?
Ja, det skriver i alla fall två debattörer på DN Debatt i dag. Administratörer i offentlig förvaltning är den ojämförligt snabbast växande större yrkesgruppen. Anställda inom vård, skola och omsorg växte med 9% 2001 till 2007 medan antalet administratörer växte med 29% under samma tid.
Det är också därför centern och Alliansen i Värmdö ställt hådra krav på att minska antalet "aministratörer" och satsa på folk ute i verksamheten.

För övrigt har vi just haft en liten julrepris där Emma, Sara Hanna och Stoffe, Micke, Stina Åsa, Sonja och jag ätit rester och sjungit julsångerna en runda till.

Innan dess gick Christer Lindström och jag igenom vad vi skall föreslå regeringen om spårbilar och modern transportteknik när vi ses den 8 jan. Vi håller på att formulera ett Memorandum of Understanting med flera länder bl a USA. Roligt, roligt.

Inga kommentarer: