tisdag 8 december 2009

Till Ice-break på spårbilskonferensen
Så är jag då framme i Malmö och har just lyckats installera datorn på hotellet. Lite bök med anslutning. Nu går Olle Sjögren,Magnus Hunhammar, Christer Lindström och jag till Ice-breaken och träffar de personer som kommit i dag inför öppnandet i morgon.
Ha haft någr kontakter md media under dagen, Skånska Dagbladet, Trafikmagasinet men inte de atora d rakarna. Det kommer.
Nu går jag till Turning Torso

Sjukförsäskringen -tillsätt en parlamentarisk utredning
Detta är en farlig fråga. Folk reagerar fullständigt naturligt om cancersjuka tvingas söka arbete.
Varje försök att bevara en sådan fråga blir fel. Försäkringskassan tolkar lagen fel... Det har aldrig varit vår tanke att.... vi kommer att ändra reglerna så att detta aldrig kan ske....
Tillsätt en parlamentarisk utredning om sjukförsäkring, försäkringskassan, arbetsförmedlingen.
Svårt för oppositionen att säga nej, efter all denna kritik. Blir det ja är frågan avlövad under valet. Alliansen har inte råd med en förlust om välfärden.

Leah Wickman ger klimatfrågan ett mänskligt ansikte
Det är inte lätt att engagera sig för siffror, 20 procent, 30 procent ,1990, 2005, 2050...
Det blir matematik . Lea Wickman tillförde känslor till klimatdebatten och det är precis vad som behövs för att få ett hållbart avtal i Köpenhnamn.
Bra att miljöminister Andreas Carlgren balanserar Frediks Reinfeldts pessimism med trovärdig optimism. Jag säger inte att ngt är fel. Jag säger snarare att kombinationen är bra.

För övrigt var det en mycket lyckat ice-break eller come-together i dag på 54 våningen av Turning Torso i Malmö med sådär 100-talet deltagare på spårbilskonferensen i morgon. England, Californien, Mexico, Korea, Nederländerna, Danmark, Norge, Brasilien...

Inga kommentarer: