fredag 18 december 2009

Större utsläppsminskningar från de rika
och tydligare krav på USA och Kina att medverka till en uppgörelse vid Cop 15. Det var Andreas Carlgrens krav i går och det bör vara det budskap som Fredrik Reinfeldt för vidare i dag. Det finns ingen återvändo. Jag tycker Andreas har skött detta arbete med den äran. Jag har både sett honom på avstånd och i Köpenhamn och tycker han har växt med rollen. Nu handlar det om timmar... alla måste vara med och alla måste ställa upp, var och en efter sin förmåga och sina resurser.

Framtids- och klimatberedningen i Värmdö tackar G2:s elever
Samma dag som Köpenhamn spurtar gör vi detsamma i Framtids- och klimatberedninjgen i Värmdö. I dag har vi tackat av G2:s elever med "klimatlitteratur" i skolans lokaler i hamnen och det var en högtidsstund. Med sådana lärare som Carina och Karin kan det bara bli engagerade elever. 43 av dem fick i dag ett pris från oss i utredningen för deras arbeta med natur, vatten, klimat och energi i förskolor, skolor, företag och vid träffar med andra värmdöbor. Det är ni som är framtiden i Värmdö och världen. Tack för era insatser säger vi i utredningen och Gott Jul och Gott Nytt År.

Avslutningen blir ett avstamp
Så sa vi själva i utredningen att vårt avslutande arbete är egentligen en avstamp för det som nu skall göras, att genomföra våra konkreta mål för visionen Värmdö 2030. Vi tog en plan för hållbar utveckling, vi diskuterade förslag på aktiviteter och mål och vi satte ramar för vår slutrapport. Nu skall detta ut till partierna under januari, sammanstsällas för beslut i februari och presenters i ks och kf i mars.
Tack Karin. Marita, Marielle m fl för era stora insatser. Det är några som gör jobbet och några som pratar...

För övrigt kommer nu Kristoffer och Stina hem i kväll och vi förbereder Emmas födelsedag på söndag och sedan värmer vi på julglöggen och slår i glasen...

Inga kommentarer: