tisdag 29 december 2009

Pensionärerna, utförsäkringen, Vattenfall och kärnkraften hotar centern
och kan fälla regeringen. Det är ingen tvekan om att mullret i dessa frågor är stort i leden. Det måste till ett förslag som ger pensionärerna kompensation för jobbskatteavdragen. Personer med samma inkomst skall betala samma skatt. Allt annat blir omöjligt att försvara. Utförsäkringen eller omförsäkringen är också ett sakligt och logistiskt haveri från regeringen. Turen i båda dessa frågor är att soc.dem har stått bakom uppgörelserna och har ännu svårare att bli trodda. Men regeringen har bollen och bör spela den...före valet.

Kärnkraften blir valfråga
Centerpartiet med Andreas Carlgren i spetsen har drivit klimat- och miljöfrågan bra. Andreas har haft en bättre attityd än Reinfeldt. Andreas har varit mer offensiv och positiv att nå en uppgörelse. Nu gick inte det i Köpenhamn, men det är varken centerns eller den svenska regeringens fel.
Men centern skall omedelbart fullfölja klinmatarbetet i Köpenhamn och se till också regeringen gör det. Trist att folkpartiet utnyttjar läget och börjar prata om ny kärnkraft. Det kan hårt skada och i förlängningen fälla Alliansregeringen.

Kärnkraften också en usel affärsidé
Om inga miljö- och energiargument hjälper mot kärnkraften så är den ockaå en usel affärsidé. Läs Carl Schlyters m fl:s inlägg på DN Debatt i dag. Kärnkraftbygget i Olkiluoto i Finland hara blivit dubbelt så dyrt (nu 57 mdr kr), tre år fösenat och är fortfarande inte färdigt...

För övrigt har jag nu registrerat mig på facebook med blandade känslor. Jag äv verkligen för en öppen debatt men ser också att många människor blir sårade av den väldiga skvallerkraften från den som vill skada...

Inga kommentarer: