söndag 4 september 2011

Euron har förlist
Euron har förlist. Euron har gått under. Att jag fått rätt är dock inget att vara glad för. Det är tragiskt och onödigt. Det är de vanliga grekerna, irländarna, spanjorerna, portugiserna och italienarna som drabbas med sämre välfärd och ökade ekonomiska problem. Deras skattepengar går till bankerna. Lämna euron? Visst, men inte bara Grekland. Euron bör avvecklas som valuta.

Annie ska naturligtvis backas upp
Om centerstämman väljer Annie ska hon backas upp. Jag har redan sagt mycket som jag "gillar mindre bra" , men blir hon vald skall hon stödjas. Förslagen om medlemsomröstningar i flera frågor och inför val är bra. Men inga valberedningar ska hindra medlemmarnas utslag. De ska följas. Punkt. Att kunna bli medlem efter intresseområden, som stödjande, i rådgivningsgrupereller sympatisör är också bra.

Nej till ålderskrig
Det leder bara fel. Vi behöver verkligen yngre som med nya tankar satsar på samhällsarbete och intresserar sig för världen omkring. Men vi behöver också äldre med sin erfarenhet. Om en ung partiordförande är klok kan man välja både unga och äldre som rådgivare...
Eller ytterligare en gång, som landstingsrådet Knut Nilsson sa "Det finns ungdomar i alla åldrar".

För övrigt har Sonja och jag just kommit hem från en fantastisk cykeltur med hemmestakakören runt Ingarö och Gustavsberg. Från Lillängsdal, Lemshaga, Södersved, Hålludden, Beatelund... en kyckling på klippan vid vattnet och trevlig fest på kvällen och frukost i det gröna.

Inga kommentarer: