torsdag 8 september 2011

Spårbilskonferensen en framgång för saken - spårbilen kommer
Spårbilskonferensen är en framgång. Vi har 140-150-deltagare från 13 länder. Det är ett otroligt intresse och engagemang för att får fram nya hållbara transportmedel. Spårbilen är ett sådant. Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd och ordföranden i Landstingsfullmäktige Inger Linge höll positiva inledningsanföranden på temat "Vi är öppna för nya möjligheter". Tack för det. Det ska vi ta fasta på. Mitt eget hade tema "A new Green Transportation Deal" Det hänger på oss själva i kommunerna hur frågan utvecklar sig.

För övrigt så åker jag nu in igen till Waterfront för dag tre med Podcar City Conference. I går åkte vi båt med konferensdeltagarna till Drottningholm Det är alltid en lyckad resa på svenska vatten.

Challenges and oportunities in Urban Planning
Det inleder dagens plenary session. Inledare är bl a prof Carl-Johan Engström och Christer Lindström som berättar om Encitra, modeller för hur spårbilslösningar kan se ut.

International cooperation
Kl 10.30 har vi ett möte "KOMPASS open Meeting" med KOMPASS-styrelsen och deltagare från andra länder främst Ron Swensson, Sta Cruz, USA och Peter Lovering, UK. Från Sverige Johan Magnusson (C), Christer Lindström (C), Lars Hanger, Stefan Bergström (C ), Stefan Hanna( C ), Susanne Solberg (M), Staffan Jangdal, Barbro Svanström (Mp ).
Vi föreslår bl a ett gemensamt statement från spårbilskommunerna, en jämförelse spårbilar och annan trafik, en gemensam plattform, en samlad projekt rapport, som underlag inför framtiden och nästa spårbilskonferens.

För övrigt känner jag mig förbannat nöjd just nu.

Ett stort tack till alla talare, deltagare, utställare och medarbetare som gjort denna mycket lyckade konferens möjlig.
Media får skylla sig själv som inte är intresserade....

2 kommentarer:

Erik Rune sa...

"Det är ett otroligt intresse och engagemang för att får fram nya hållbara transportmedel."

För att får? Det heter inte så. Det heter: För att få!

Hemmestahasses blog sa...

Hej igen Erik,
Det är min sekreterare som inte kan stavva...