onsdag 28 september 2011

GårdsvindBygdegården i Hemmesta
I går var Samuel Brissman från Gårdsvind AB på Bygdegården i Hemmesta och berättade om små- och mellanstora vindkraftverk, särskilt för gårdar och lantbruk. Vi var ett 2o-tal intresserade och SV stod för arrangemanget.
Ett 35 m högt vindkraftverk med 7,5 meters vinge på 45 Kw rekommenderas . Det kostar 1,1 milj kronor och ger 110-120 000 kvh per år. Det motsvarar 5-6 normalvillor. Blir det överskott så säljer du det på nätet. Eller rättare sagt, du får det att gå runt, eller kan till och med gå med vinst om du får ett överskott.

Budgetdebatt med satsning på vindkraft
Verkligen något att tänka på nu när jag precis är på väg till budgetdebatten på Gustavsbergs teatern. Det är en budget som har hela sin grund i Vision Värmdö 2030 som tagits fram av Framtids- och klimatberedningen där jag var ordförande. Budgeten bör i hög grad en grön centerfärg som inte blivit sämre av Miljöpartiets medverkan....Centern stödjer därför budgetförslaget i huvudsak. Fler sommarjobb för ungdomar, vindkraftskooperativ, bättre trafik i Värmdö är några av våra tilläggsförslag. Sänkt skatt med 15 öre.

För övrigt åker jag nu till budgetdebatten...

Inga kommentarer: