onsdag 21 september 2011

Klart godkänd budget, men...
Jag ger i huvudsak godkänt på Alliansens budgetförslag. Försiktigt men klokt i dagens ekonomiska krisläge. Vi har god ekonomi och behöver inte ta till skattehöjningar och sparpaket som många andra länder. Satsskulden är 35 procent av BNP. Grekland är upp i 150 och Italien i 120. Stabilitetspakten säger max 60.

...miljön en katastrof
Bidragen för solvärme försvinner. Bidragen till vindenergi minskar. Anslagen för solceller, biogas och energieffektivisering skärs ner eller ligger kvar. Energiforskningen minskar. Totalt skär regeringen ner en miljard på miljöbudgeten de kommande åren. Katastrof. Miljön skapar ju också jobb.

Byt ut Andreas Carlgren mot Annie Lööf
Skriver också tre lokalt och regionalt aktiva centerpartister på Brännpunkt i dagens Svenska Dagblad, GustavAndersson miljölandstingsråd i Stockholm, Lars Bergwall, ordförande i föreningen klimatkommunerna och Muharrem Demirok, kommunalråd med ansvar för miljöfrågor i Linlöping.
Andreas har haft många uppförsbacker som miljöminister och Annie måste få en tung ministerpost omedelbart.

S ganska tysta
Socialdemokraterna är ganska tysta om budgeten. Det enda lite förvånande är kritiken mot Anders Borg att han räknar med uppgång i konjunkturen 2013. För optimistisk alltså. När de flesta anser att han är för försiktig och pessimistisk.

För övrigt ska jag nu vara barnvakt en stund med Sonja. Hanna är Hemma och är förkyld.
Sedan åker jag till C-stämman.

Inga kommentarer: