fredag 2 september 2011

Sverige ska erkänna Palestina
I dag skriver professorn Ove Bring i DN att Sverige måste erkänna Palestina som en egen stat. Folkrättsliga hänsyn talar för det. Sverige bör ta upp frågan i EU först. Går inte det så bör Sverige allvarligt pröva att själv erkänna Palestina. Det är en fråga om rätt och folkrätt.

Spårvagnar eller bussar - spårbilar
Spårvagnsförslaget från SL och Christer G Wennerholm har delvis vänt upp och ner på debatten i Stockholm Spår är bra, spårvagnar också men kostnaden är enorm. Oavsett spårvagnar eller bussar så behövs spårbilar som matarbanor till stationer och för snabba korta transporter till och på flygplatser, marknadsplatser, universitetsområden. Spårbilen kommer.

Ta till Dig Annie från SvD
Svenska dagbladet berömmer Annie i sin ledare i dag. Det är hon värd i sin kommunikation och utstrålning. Hon har uppvisat "auktoritet och sakkunskap". Nu är Annie så förståndig så hon fårstår att det kommer att komma andra synpunkter sedan om Annie står för vad hon lovat om
att centern ska ta för sig....

Jonas Sjöstedt driver på för avveckling av euron
Det kommer inte att vara så lätt, eller rättare sagt det kommer inte att gå och definitivt kommer ingen att lyssna på en vänsterpartist i frågan. EU-ledarna har bundit upp sig. Angela Merkel håller på för fullt.
Men Jonas och vi som röstade nej hade argumenten, men ja-sidan lyssnade inte.

För övrigt ska jag nu försöka fortsätta telefonmötet om spårbilskonferensen....det bröts och något hände...
Inga kommentarer: