söndag 18 september 2011

Mp och Alliansen=sant
Gustav Fridolin, Åsa Romsson, Per Bolund, senast i går i lördagsintervjun visar tydligt intresse att göra upp med regeringen styckevis och delt. Inte helt. Och det är precis rätt. Uppgörelsen om migrationspolitiken, återförening för somaliska familjer och rätt till skolgång för papperslösa barn är två bra exempel. Att inte ingå som ett "femte ben" under Alliansen som Per Bolund uttryckte det i går är också både bra och rätt. Det skulle bli omedelbara problem med och för centern som också skulle påverka Alliansen.
Varför går inte centern fram mera i dagens SvD/Sifo förresten....?

Eurokrisen driver på överstatligheten i EU
Sex nya lagar ska öka kontrollen av euroländernas finanser. Det enades EU:s finansministrar om i Polen i går. Men det räcker inte. Nya förslag kommer. Ett "EU-finansdepartement" ska kunna lägga veto mot medlemsländernas budgetutgifter och ett annat är rätt för EU-kommissionen att stoppa förslag i medlemsländerna redan innan de läggs fram. Vem sa något om i huvudsak mellanstatligt samarbete....?

För övrigt hade Fredrika en väldigt trevlig 18-årsfest i går kväll med familj, släkt och massor med kompisar.... en social person som älskar att umgås. 18 år tror jag visst att jag va....

Inga kommentarer: