torsdag 5 april 2012

Bra artikel av Anna-Karin Hatt och Lena Ek om nya regler för miljöbilar
Det är en utmärkt artikel där centern driver på för minskade växthusgaser inom transportsektorn. Sverige ska ha en fossilbränslefri fordonsflotta 2030 vilket centern drivit fram till en målsättning för regeringen. År 2050 ska vi inte ha något nettoutsläpp alls av växthusgaser. Det är transportsektorn som är den stora boven. Skattebefrielsen för miljöbilar måste förnyas och skärpas upp.

Bra, bra, men...
..var är framtidens miljövänliga transportteknik som light rail, PRT och GTS - lätta spårfordon, spårbilar och spårbussar? Jag hjälper gärna till....och många kommuner väntar på en positiv signal från regeringen gärna i samband med finansiellt stöd...

A-kassan - en akilleshäl för regeringen
Kanske har regeringen nu hittat en bättre modell för a-kassan, som hittills vari klantigt skött av regeringen. I stället för att räkna tillträdet i arbetade timmar så föreslår nu moderaterna att det är inkomsten som ska räknas. Har man haft en inkomst på 8-10.000 kronor några månader bör det räcka för ersättning. En uppgörelse över blockgränsen vore bäst för alla. Långsiktigt behövs en obligatorisk arbetslöshetsförsäkring precis som vi har en sjukförsäkring.

Modereterna låter tjänstemän besluta om CAS i Värmdö - helt galet
Man höjer på ögonbrynen när man läser i husorganet Nacka Värmdö Posten. Ingen politisk diskussion med för- och nackdelar har förekommit sedan 2008...! Värmdökoalitionen har spruckit i bitar. Kommundirektören har tagit beslutet om konkurrensutsättning av CAS utan att personalen informerats. Är det sant frågar man sig...? För att få reda på lite mera har jag interpellerat kso Lars- Erik Alversjö.

För övrigt ska jag nu växla in lite euro - om den finns kvar... för Malaga. Glad Påsk alla.

Inga kommentarer: