tisdag 24 april 2012

Hollande hotar ekonomin i Frankrike -Sarkozy hotar invandrare
Det är ingen lustig valkampanj som pågår i Frankrike. Francois Hollandes löften om 60 000 nya lärare, 200 000 ungdomsjobb och 1000 nya poliser och omförhandling av EU:s finanspakt bådar inte  gott. Visst, han vill höja skatterna för höginkomsttagare, men det ger ju inga stora pengar. Bra är att han vill avveckla kärnkraften.
Sarkozy blir mer och mer desperat och mer och mer lik Nationella Frontens Marine Le Pen med hårda tag mot invandrare och utträde ur Schengenavtalet. Frankrike för fransmännen. På torsdag åker vi ner till Paris och pratar trafik och sjukvård med landstingsgruppen och följer valet på plats... Roligt.

Världens framtid kräver grön ekonomi med ett annat mått på tillväxt
Jag skrev en licavhandling i  industriell politik i Genève på Institut Haut Études International och var inte hemma i Sverige 1972 på Stockholmskonferensen om miljö. Men jag var med i Rio 1992 till hälften representant för Folkkampanjen mot kärnkraft och andra hälften för landstinget.

1970-talet var det svaledioxid och kväveoider
som dödade skogarna i Tyskland, Tjeckien och Sverige. Det har vi faktiskt kommit till rätta med. Rio skapade Agenda 21 och den har haft stor betydelse inte minst i Sverige.
Nu gäller det klimatet och där går det trögt, alldeles för trögt.
Centern borde arbeta för att göra om BNP och tillväxtbegeppen och få ett nytt mått på tillväxt. Det skulle kunna revolutionera världen. Ta upp det i framtidsdokumentet...

Trängselskatter är bra men det måste förankras.
Blev verkligen förvånad när jag hörde vårt kommunalråd Stefan Hanna i Uppsala säga att trängselskatter har vi inte diskuterat och har inga tankar på att införa. Vad är förankringen av C-utspelen?

För övrigt ska jag nu in till sammanträde med landstingets produktionsutskott och diskutera sommarsituationen i sjukvården där bristen på sjuksköterskor är akut

Inga kommentarer: